Mercedes-Benz 320 Cabriolet B

Min Mercedes' Historie

Jeg er sikker på at min Mercedes, med chassisnummer 434 801, har tilhørt Reinhard Heydrich. Jeg kan ikke bevise at den ikke, har tilhørt Reinhard Heydrich. Herunder er der angivet en række punkter som er værd at bemærke på Heydrichs attentatbil. Disse punkter var / er matchende på min Mercedes 1. Nummerplade i ramme bag glas.
 2. Kraftig kofangerstiver.
 3. Hel udelt kofanger.
 4. Fælgprofil.
 5. Skoskraber.
 6. Ingen metalramme.
 7. Solskærme.
 8. Sort rat hvide instrumenter.
 9. Antenne.
 10. Vulst i forskærm ved sideskørt.
 11. Holder til flag / standarder.
 12. Håndtag udformning.
 13. Bakspejl holder.
 14. Kalechelås.
 15. Strop.
 16. Håndtagsstang.
 17. Sædeovertræk.
 18. Luftriller for defroster.
 19. Sædesyning og sidebeklædning.
 20. Askebæger.
 21. Forkofanger delte.
 22. Midterstiver.
 23. Huller for sidelygter / bakspejle.
 24. Dørbeklædning med fjederklap
 25. Inddækning

Garagefund

Bilen havde været opbevaret i et træskur, på en ejendom ved Skælskør, på vest Sjælland i 21 år. Alt meget faldefærdigt. Træskuret var faldet sammen om bilen, eller resterne af den, Den blev trukket fri med en traktor og sat til salg.


Bilen i garage fra 1959 til 1980

Bilens stand

Jeg købte bilen den 25. januar 1980. Efter ankomsten til Klejtrup, startede det store detektiv arbejde. Bilen var fyldt op med alt mulig ragelse og efterladenskaber fra krigens tid.

Alt blev sorteret og undersøgt, noget af det med lidt historisk værdi, blev givet til museet i Viborg. Da jeg købte bilen var trinbrædderne udskiftet. Bulen / skaden på højre bagside nødtørftigt rettet. Fordybningen på bagpanelet til nummerpladen var fyldt ud og tinnet over.


Kontakt med Mercedes, Tyskland

Jeg kontaktede Mercedes i Tyskland for at bestille reservedele og få noget fakta og historie om denne model. Mercedes svarede mig: Denne bil har aldrig været solgt til privat personer, og de var ude af stand til at hjælpe os. Vi modtog kort tid efter, til låns, en filmrulle negativer af enkeltbilleder, 30 x30 mm. af instruktionsbog og en reservedelskatalog samt en liste over underleverandører som fotokopi, både nuværende (1980) og før krigen.

Det blev også bemærket, at bilen havde hele udstyrspakken da det var en Mannheim bil. Da vi begyndte at køre, opdagede vi hurtigt en meget skæv højre bagaksel.


Konklusion

Flere tv reportere, journalister og historikere har undersøgt historien om min bil, fordi der er så mange ligheder mellem den og Reinhard Heydrichs bil. Alle disse er kommet til den samme konklusion: at bilerne er identiske. Det eneste vi mangler, er chassisnummeret på Heydrichs bil. Ud fra produktionslisten for Mercedes 320 er der, i 1938, kun fremstillet 34 undervogne med 10 forskellige karosserityper og kun én sendt til Mannheim for at få den fulde udstyrspakke. Hvis bilen var blevet returneret til Mercedes-Benz til demonstration eller salg, ville den være registreret korrekt af Mercedes Tyskland. Men den blev inddraget i Mannheim af militæret. Sandsynligheden for at min bil er netop denne, er meget stor. Skaden, årgangen, ekstraudstyr, model og brug. Alt taler for dette. Vi mangler kun Reinhard Heydrichs attentatbils chassisnummer. Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, er du velkommen til at kontakte mig her.