Min interesse for gamle biler startede i 1953, så det kunne blive en lang historie, men lad os holde os til hovedtrækkene. Jeg kom i lære på Nordisk Diesel i København i sommeren 1956, kun 14 år gammel.

Efter 2 år som svend, og 2 år ved militæret, blev jeg i 1963 gift med Hanne, (og er det stadig). Vi flyttede til Års i midt Jylland, hvor jeg blev ansat ved Mercedes-Benz i Års, de sidste 3 år som værkfører. I 1970 købte vi værksted i Klejtrup, og har siden da arbejdet med gamle biler.

Den 25. januar 1980 købte jeg en Mercedes-Benz Cabriolet B. type: W 142. 3,4 årg. 1938, med chassis nr.434 801. Den er fremstillet i Mannheim. Efter 11 års renovering og historieforskning var den endelig køreklar, og vi har siden da kørt 112.000 km. i den. I 1991 da bilen havde fået nummerplader på, gør Danmarks Radio og TV mig opmærksom på ligheden, med Reinhard Heydrichs´ attentatbil.

Min bil havde samme skade som Reinhard Heydrichs´ fik ved attentatet, er samme årgang, har samme udrustning, udstyr / tilbehør og så det lille produktionstal; 34 stk. fordelt på 10 karosserityper. Mercedes-Benz fremstillede kun én, med alt udstyret på, den skulle bruges til salgsmateriale og fremvisning, men blev taget af de Tyske tropper.

Det er denne bil, der er min. Når man ser i Karrosseriproduktion Werk Mannheim, så fremgår bilen ikke. Dette skyldes, at krigen kom ”i vejen”, og man nåede ikke at få bilen registreret. Flere andre 320-ejere mener at eje netop samme bil. Men beviserne peger på min bil med netop produktionsnummeret 434 801.

Jeg er i besiddelse af produktionsunderlaget, altså den forventede produktion og ligeledes produktionen, det antal der blev fremstillet, jeg har de papirer der findes, så som reparationshåndbog, reservedelslister, produktionslister, servicemeddelelser, salgsbrochurer og pressemeddelelser, alt i fotokopier. For at se nogle af disse og flere beviser om bilens historie: klik her.